Středočeský kraj přidal dalších 200 milionů korun na opravy silnic po zimě

Oprava silnice ve Středočeském kraji. Foto: Krajská správa a údržba silnic Středočeského krajeOprava silnice ve Středočeském kraji. Foto: Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje

Do oprav půjde letos tři čtvrtě miliardy korun.

Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje získala od svého zřizovatele další peníze na opravu škod po zimě. Opravy povrchů se dočká oproti původnímu plánu dalších 36 kilometrů silnic na 40 úsecích.

O navýšení prostředků informovali silničáři na svém facebookovém profilu. Jde konkrétně o 200 milionů korun nad původní limit.V první vlně, kdy už jsou práce od jara v plném proudu, mají silničáři na velkoplošné opravy silnic po zimě přes 530 miliónů korun. „Jedná se o opravy 102 úseků středočeských silnic v celkové délce přes 122 kilometrů,“ uvedla mluvčí silničářů Petra Kučerová.

Kraj tímto krokem přispěl k tomu, že můžeme kvalitu našich silnic zase posunout k lepšímu,“ řekl ředitel Krajské správy a údržby silnic Aleš Čermák.

Organizace v letošním roce v rámci oprav škod po zimě opraví celkem 158 kilometrů silnic na 142 úsecích za téměř 750 milionů korun. V loňském roce takto opravili přes 114 kilometrů silnic za téměř 490 milionů korun, předloni to bylo 99 kilometrů za téměř 390 milionů korun.

Tagy Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje opravy silnic po zimě Středočeský kraj
18 komentářů