Středočeský kraj poprvé vysoutěžil opravu mostu podle „žluté knihy“, zakázku získal Strabag

Most přes Labe v Týnci nad Labem. Foto: Středočeský krajMost přes Labe v Týnci nad Labem. Foto: Středočeský kraj

Stavební společnost Strabag se stala vítězem pilotní zakázky ve Středočeském kraji na opravu mostu podle takzvané žluté knihy FIDIC. Za

Stavební společnost Strabag se stala vítězem pilotní zakázky ve Středočeském kraji na opravu mostu podle takzvané žluté knihy FIDIC. Za 63 milionů korun naprojektuje a následně provede opravu mostu v Týnci nad Labem.

Vítězství Strabagu vyplývá z profilu zadavatele. V soutěži byl ještě Chládek a Tintěra Pardubice, ten byl ale vyřazen. Strabag na projektování využije služeb společnosti Pontex.

Pro Středočeský kraj jde o první zakázku podle systému „Design & Build“ podle žluté knihy FIDIC. Podobný systém se používá hlavně pro technicky složité a komplexní projekty.

Most přes Labe je součástí silnice II/322. „Jde nám o to, abychom zrychlili přípravu a realizaci staveb a aby firmy měly odpovědnost za provedení stavby od jejího počátku až do konečného stavu,“ uvedla loni při vypisování soutěže hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová.

Oprava mostu by měla probíhat po polovinách, přičemž by měl získat nejen nový povrch, zábradlí a další běžné prvky, ale například i osvětlení.

Tagy Design & Build II/322 Strabag Středočeský kraj Týnec nad Labem
9 komentářů