pruvodce

Středočeský kraj chystá další etapu obchvatu Brandýsa nad Labem

Stavba obchvatu Záp, stav v říjnu 2021. Foto: FB Martina KupkyStavba obchvatu Záp, stav v říjnu 2021. Foto: FB Martina Kupky

Aktualizaci musejí schválit ještě zastupitelé.

Radní Středočeského kraje udělali včera další krok ke stavbě druhé etapy obchvatu Brandýsa nad Labem. Půjde o přeložku silnice II/101.První etapa je hotová od loňského května, šlo v o přeložku silnice kolem obce Zápy.

Radní včera odsouhlasili návrh 14. aktualizace Zásad územního rozvoje Středočeského kraje (AZÚR), která trasu druhé etapy obchvatu řeší. Změnu musí odsouhlasit ještě zastupitelé.

Středočeské Zápy se dočkaly obchvatu, 7 tisíc aut denně už nemusí přes městys

„Návrh AZÚR SK je pořizován na návrh oprávněného investora, kterým je v tomto případě Ředitelství silnici a dálnic (ŘSD). Jako podklad pro rozhodnutí sloužila zákonem požadovaná stanoviska odboru životního prostředí a zemědělství krajského úřadu a Ministerstva životního prostředí ČR,“ konstatuje Jiří Snížek, náměstek hejtmanky pro oblast regionálního rozvoje a územního plánování.

Trasa obchvatu Brandýsa nad Labem. Foto: Středočeský kraj

V průběhu řízení přišla řada připomínek, se všemi se Krajský úřad Středočeského kraje vypořádal a na základě toho předal celý materiál k odsouhlasení radě. „Nyní je na řadě zastupitelstvo, kterému jsme doporučili rozhodnout o vydání,“ připomíná Jiří Snížek další

Druhá etapa vede Pražské kolem Hrušovského rybníka a Aleje prvňáčků směrem na sídliště. Kraj již loni začal s výkupem pozemků.

Středočeský kraj chystá půlmiliardový obchvat Brandýsa nad Labem

Tagy Brandýs nad Labem II/101 obchvat Brandýsa nad Labem Středočeský kraj
7 komentářů