dkv-spojujeme

Stavba obchvatu Krnova nabrala zpoždění, otevřít se má s omezeními až v srpnu

Stavba obchvatu Krnova. Pramen: ŘSDStavba obchvatu Krnova. Pramen: ŘSD

Stavbu severovýchodního obchvatu Krnova zahájilo Ředitelství silnic a dálnic v roce 2017.

Stavba téměř osmikilometrového obchvatu Krnova na silnici I/57 nabrala zpoždění. Původně se měla nová silnice otevřít motoristům už v únoru, podle aktuálních plánů Ředitelství silnic a dálnic k tomu dojde až v srpnu, tedy přesně čtyři roky po zahájení stavby. Na obchvatu má být i po otevření „dílčí omezení provozu“.

Mapa obchvatu Krnova. Foto: ŘSD

Mapa obchvatu Krnova. Foto: ŘSD

„Zpoždění je způsobeno kompletní změnou způsobu realizace části stavby za průmyslovou zónou, kdy se prvotně předpokládalo navázání druhé poloviny komunikace na původní silnici, ale po uskutečnění doplňkového geologicko-technického průzkumu bylo nalezeno takové množství nevyhovujícího materiálu včetně navážek, že se muselo přikročit ke kompletnímu odtěžení celé komunikace a založení celého podloží i násypů,“ sdělil mluvčí ŘSD Miroslav Mazal.

Stavbu severovýchodního obchvatu Krnova zahájilo Ředitelství silnic a dálnic v roce 2017. Podle smlouvy má stát 950 milionů korun bez DPH. Staví jej řecká společnost Aktor ATE v konsorciu se společností Silnice CZ. Obchvat má ulehčit dopravě v Krnově a zvýšit bezpečnost na silnicích.

Tagy I/57 obchvat Krnova ŘSD
30 komentářů