Stavba křižovatky Rádelský mlýn míří po více než roce ke konci, proběhla poslední betonáž

Betonování mostu na křižovatce Rádelský Mlýn. Foto: ŘSDBetonování mostu na křižovatce Rádelský Mlýn. Foto: ŘSD

Po dokončení betonáže mohly začít práce na příslušenství mostu.

Přes rok trvající práce na nové křižovatce Rádelský Mlýn na silnici I/35 mezi Turnovem a Libercem míří do poslední části. Sdružení firem Eurovia CS, SaM a Integra minulý týden dokončilo poslední betonáž mostu, který silnici překlene ve směru od Liberce na Jablonec Nisou. Práce probíhaly hlavně v noci.

„Betonáž byla naplánována na noční a brzké ranní hodiny z důvodu dopravní obslužnosti. Množství 250 m3 betonu bylo přepraveno pomocí šesti autodomíchávačů. Beton byl do konstrukce uložen pomocí dvou mobilních čerpadel, v záloze měli stavbaři ještě jedno mobilní čerpadlo pro případ poruchy,“ popsalo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) noční akci. Stavba křižovatky by měla být hotová nejpozději do prosince.

Největší dopravní stavba v Libereckém kraji běží od loňského jara, výrazně komplikuje cestování zejména obyvatelům a návštěvníkům Jablonec nad Nisou. Výjezd na silnici I/65 je totiž od té doby uzavřený.

Dobetonovaný nadjezd je hlavní dominantou celé křižovatky. Nosnou konstrukci mostu tvoří monolitická předpjatá konstrukce o sedmi polích. Most je ve směrovém oblouku R=85 m. Po dokončení betonáže mohly začít práce na příslušenství mostu, jako jsou izolace mostovky, římsy, vozovka, odvodnění, osazení svodidel a zábradlí.

Stavba křižovatky vyjde na 401 milionů korun.

Betonování mostu na křižovatce Rádelský Mlýn. Foto: ValbekBetonování mostu na křižovatce Rádelský Mlýn. Foto: ValbekBetonování mostu na křižovatce Rádelský Mlýn. Foto: ValbekBetonování mostu na křižovatce Rádelský Mlýn. Foto: ŘSDBetonování mostu na křižovatce Rádelský Mlýn. Foto: ŘSDBetonování mostu na křižovatce Rádelský Mlýn. Foto: ŘSDPlánek podoby křižovatky Rádelský mlýn. Foto: ŘSD
Tagy I/35 Rádelský mlýn Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
24 komentářů