Stavba dálnice uzavřela silnici I/4 u Mirotic, demoluje se most

Stavba dálnice D4. Pramen: Via SalisStavba dálnice D4. Pramen: Via Salis

Stavbaři most u Mirotic postaví znovu v dálničních parametrech.

Už tak komplikovaná jízda po severojižním tahu D4 (I/4) je ode dneška zase o něco pomalejší. Stavbaři, kteří budují nový úsek dálnice D4 mezi Příbramí a Pískem, uzavřeli průjezd po silnici I/4 u Mirotic. Důvodem je demolice mostu na hlavní trase. Řidiči musejí využít objížďky.

Uzavírka potrvá ode dneška do půlnoci ze čtvrtka na pátek. Stavbaři zdemolují most na mimoúrovňové křižovatce, který převádí silnici I/4 přes silnici druhé třídy. Most pak postaví znovu v dálničních parametrech. Podle stavbyvedoucího Františka Doškáře se v mezidobí bude místem projíždět po rozšířených rampách křižovatky po provizorním „esíčku“.

Dálnici D4 mezi Příbramí a Pískem (přesněji úsek Háje – Mirotice) dostavuje od loňského června francouzský koncesionář DIVia (skupiny Vinci a Meridiam). Dálnici financuje a staví v rámci projektu PPP, projekt nese název Via Salis (z lat. Solná stezka). Pro řidiče má být dálnice otevřena v prosinci 2024.

Demolice a výstavba nového mostu se týká úseku s názvem Mirotice-rozšíření. Jde o první větší omezení na I/4 v souvislosti se stavbou nové dálnice. Na I/4 narazí řidiči na omezení také na hranicích Jihočeského a Středočeského kraje, kde probíhá oprava povrchu a jezdí se kyvadlově. Práce potrvají až do září. Podobné to bylo i v loňské letní sezoně.

Tagy D4 I/4
12 komentářů