Stavba D48 kolem Frýdku-Místku poběží i přes zimu

Stavba D48 okolo Frýdku-Místku. Foto: ŘSDStavba D48 okolo Frýdku-Místku. Foto: ŘSD

K otevření obchvatu dojde příští rok.

Aktuálně největší infrastrukturní stavba v Moravskoslezském kraji bude pokračovat i přes zimu. Stavební firmy na dvou etapách dálnice D48 okolo Frýdku-Místku mají nový úsek dálnice v celkové hodnotě 4 miliardy korun dokončit příští rok.

Obchvat Frýdku-Místku po dálnici D48 se buduje bez přestávky na několika místech současně. Stavba vedoucí jižně od města je rozdělená do dvou základních etap, kdy každou z nich staví jiné sdružení firem. Zmíněné etapy dělí řeka Ostravice.

První etapu staví sdružení vedené stavební společností PORR od dubna 2018, její součástí je i most přes Ostravici. Hotová má být v lednu příštího roku. „Harmonogram prací u několika mostních objektů byl v letošních jarních měsících ovlivněn úvodní vlnou koronaviru, zhotoviteli se však daří nečekané zpoždění postupně eliminovat. Snahou o minimální zdržení je i neustálé pokračování v činnosti, během zimního období se bude nadále stavět, především se nepoleví na rozlehlých mostech,“ uvedl mluvčí ŘSD Miroslav Mazal.

Druhá etapa se staví od září 2019 prováděna sdružením vedeným Strabagem. Stavba podle Mazala běží podle harmonogramu. „Zhotovitel plánuje v zimním období nadále pokračovat v nastaveném tempu výstavby. Pracovní ruch bude přítomen především na mostních objektech, kde je v rozpisu na sklonku zimy vkládání nosné ocelové konstrukce do mostního otvoru přes řeku Morávku. Ze strany sdružení se nepočítá s přerušením zemních prací, jedinou překážkou může být příliš nevhodné počasí,“ dodal Mazal. Druhá etapa má být hotová v červenci 2022.

Stavba D48 okolo Frýdku-Místku. Foto: ŘSDStavba D48 okolo Frýdku-Místku. Foto: ŘSDStavba D48 okolo Frýdku-Místku. Foto: ŘSDStavba D48 okolo Frýdku-Místku. Foto: ŘSDStavba D48 okolo Frýdku-Místku. Foto: ŘSDStavba D48 okolo Frýdku-Místku. Foto: ŘSDStavba D48 okolo Frýdku-Místku. Foto: ŘSDFrýdek-Místek,obchvat.
Autor: ŘSDZákres 1. etapy obchvatu Frýdku - Místku. Foto: ŘSD
Tagy D48 Obchvat Frýdku - Místku Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
16 komentářů