Státní plavební správa poprvé zakázala paddleboardy na Baťově kanálu

Baťův kanál. Autor: Tomáš Kolařík – Vlastní dílo, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=10550563Baťův kanál. Autor: Tomáš Kolařík – Vlastní dílo, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=10550563

Baťův kanál bude počínaje letošní sezonou o jednu atrakci chudší, zároveň by ale měl být bezpečnější. Státní plavební správa (SPS)

Baťův kanál bude počínaje letošní sezonou o jednu atrakci chudší, zároveň by ale měl být bezpečnější. Státní plavební správa (SPS) dnes vydala opatření, kterým „do odvolání“ zakazuje na kanálu plavbu paddleboardů. Stalo se tak vůbec poprvé.

Jako důvod pro zákaz uvádí SPS naplnění kapacity vodní cesty Otrokovice – Rohatec, zákaz plavby na prkně se týká kanálových úseků od horní rejdy plavební komory Spytihněv (km 44) po dolní rejdu plavební komory Staré Město (km 36) a od horní rejdy plavební komory Veselí nad Moravou (km 18) po jez Sudoměřice (km 0,92).

Plavební provoz paddleboardů se zastavuje „v zájmu zajištění bezpečnosti a plynulosti provozu na vodní cestě“. Podle ředitele pobočky SPS v Přerově Tomáše Ostrčila jde především o bezpečnost plavců na paddleboardech.

Baťův kanál patří k největším atrakcím východní Moravy, ročně se po něm projede na 100 tisíc lidí. Sezona začíná 1. května.

Tagy Baťův kanál paddleboardy Státní plavební správa
3 komentáře