Štatlařka neprošla, Ester a Sisi nepřesvědčily. Brněnská tramvaj ponese název Drak

Brněnské tramvaje ponesou název Drak. Pramen: DPMBBrněnské tramvaje ponesou název Drak. Pramen: DPMB

Po Brně se budou od konce roku prohánět draci, lépe řečeno draky. Právě toto pojmenování ponesou desítky tramvají EVO2, které

Po Brně se budou od konce roku prohánět draci, lépe řečeno draky. Právě toto pojmenování ponesou desítky tramvají EVO2, které moravské metropoli dodají Krnovské opravny a strojírny. Lidé název vybrali hlasováním ze čtyř finalistů: Evička, Ester, Sisi a Drak.

Drak získal téměř polovinu z necelých dvou a půl tisíce všech hlasů. Na druhém místě skončila Evička, dále Sisi a poslední Ester. Už dříve z prvního kola soutěže vzešel červeno-bílý vzhled tramvaje.

Dopravní podnik města Brna zamezil ovládnutí soutěže recesisty a vtipálky, což se stalo u hlasování o názvu nádraží. Finalisty vybral z návrhů veřejnosti podnik sám, do užšího výběru tak nepostoupily například Dr.Šalinberg, Štatlařka, Grandšalina či Housenka.

„Naše nové tramvaje bude využívat veřejnost, proto jsme jí dali možnost zapojit se do výběru vizuální podoby i jména vozů, z finálního výsledku jsem nadšený. Potvrdilo se mi, že dát lidem důvěru byl dobrý nápad,“ uvedl generální ředitel DPMB Miloš Havránek.

Projekt Tramvaj pro Brno obnáší dodávku komponentů a následnou kompletaci 41 vozů v Ústředních dílnách DPMB. Celkové náklady na projekt činí zhruba 1,3 miliardy korun. První tramvaje by měly vyjet ještě letos.

Tagy brno Drak Krnovské opravny a strojírny tramvaje EVO2
26 komentářů