Staré Boleslavi uleví nový obchvat, odvede dopravu mezi D10 a silnicí na Mělník z obydlené části

Stavba obchvatu Staré Boleslavi. Foto: Krajská správa silnic Středočeského krajeStavba obchvatu Staré Boleslavi. Foto: Krajská správa silnic Středočeského kraje

Stavba tří kilometrů má trvat deset měsíců.

Ve Staré Boleslavi začala tento týden desítky let plánovaná stavba severního obchvatu. Za 84,5 milionů korun odvede dopravu od dálnice D10 k silnici II/331 do Mělníka. Zakázku získala společnost Strabag.

Obchvat má městu ulevit od dopravy, bude měřit tři kilometry. Na trase vzniknou tři úrovňové křižovatky, na jedné z nich v ulici Třebízského bude v rámci bezpečnosti světelná signalizace včetně přechodu, vzniknou také protihlukové stěny. Stavba obchvatu by měla trvat 10 měsíců, bude přerušena během zimy.

Značnou část peněz zaplatí kraj z evropských dotací. Dalších 40 milionů korun má stát okružní křižovatka, na kterou se obchvat napojí. Její stavba začne v říjnu.

Na místo budoucího obchvatu nyní přijdou archeologové, kteří budou odkrytou zeminu zkoumat. V místě budoucího obchvatu totiž byl zimní tábor za dob třicetileté války. Archeologové tak očekávají, že budou nacházet především poztrácené kovové předměty, ale například i pozůstatky latrín nebo kuchyní.

Tagy obchvat Staré Boleslavi Stará Boleslav Středočeský kraj
28 komentářů