Stagecoach opouští severoamerický trh, soustředí se na Velkou Británii

Autobus společnosti Couch USA patřící pod Stagecoach. Foto: Adam E. Moreira / Wikimedia CommonsAutobus společnosti Couch USA patřící pod Stagecoach. Foto: Adam E. Moreira / Wikimedia Commons

Druhý největší britský dopravce se rozhodl po dvaceti letech opustit severoamerický trh. Společnost Stagecoach, která v USA a Kanadě provozuje

Druhý největší britský dopravce se rozhodl po dvaceti letech opustit severoamerický trh. Společnost Stagecoach, která v USA a Kanadě provozuje například autobusy pod značkou Megabus.com prodala celou severoamerickou divizi společnosti Variant Equity Advisors za 271 milionů dolarů.

Transakci oznámila firma v tiskové zprávě, ve které prodej vysvětluje snahou zaměřit se více na britský trh a snížením své zadluženosti. Stagecoach je po skupině First Group druhým největším dopravcem ve Velké Británii. Firma se už dříve stáhla z jiných zemí, například z Austrálie.

„Podařilo se nám za dvacet let působí v Severní Americe výrazně proměnit tamější dálkovou autobusovou dopravu. Prodej nám umožní soustředit se více na možnosti růstu ve Velké Británii,“ řekl Martin Griffiths, šéf Stagecoach.

Stagecoach v USA zaměstnává 4 500 lidí, provozuje kolem dvou tisíc autobusů.

Zakladatelem Stagecoach je Brian Souter, který stál i za projektem sítě autobusů PolskiBus. Loni se dohodl na převzetí značky FlixBusem.

Tagy Megabus.com Stagecoach
5 komentářů