Stadler vyrobil první motorové jednotky pro provoz v Kalifornii

Nová dieselová jednotka pro provoz v Kalifornii. Foto. Stadler RailNová dieselová jednotka pro provoz v Kalifornii. Foto. Stadler Rail

Výrobce pracuje na vývoji vodíkových jednotek pro americký trh.

Závod švýcarské společnosti Stadler Rail v Salt Lake City opustila první nová dieselová jednotka vycházející z modelové řady Flirt. Jde o první ze tří jednotek, které  si objednal  kalifornský organizátor dopravy San Bernardino County Transportation Authority (SBCTA). Stadler se postupně snaží expandovat se svým byznysem i mimo tradiční evropské trhy.

Pro firmu jde po dodávce motorových jednotek pro Trinity Metro’s Texrail line ve Fort Worth v Texasu o druhou zakázku na americkém trhu, která se bude kompletně vyrábět v USA. Nové jednotky teď čeká testování na tratích v Kalifornii.

Jde o jednotky vycházejících z řady Flirt. Jezdit budou na trati o délce devět mil s pěti zastávkami známé jako Redlands Passenger Rail Project. Povede z centra San Bernardina do kampusu University of Redlands. Všechny tři motorové jednotky mají být dodané do konce roku.

Šéf Stadleru US Inc. Martin Ritter uvedl, že jde o začátek dlouhodobější spolupráce mezi oběma organizacemi. Firma už pracuje na vývoji vodíkového vlaku Flirt H2. Vyjet má v roce 2024.

Nové dieselové jednotky umožní podle výrobce přepravu 116 sedících cestujících a 120 stojících.

Tagy San Bernardino County Transportation Authority Stadler Rail USA
11 komentářů