Správu železnic bude nově hlídat místopředseda ODS Zdeněk Zajíček

Nové spojení v Praze, úsek na zhlaví hlavního nádraží. Foto: Jan Sůra /Zdopravy.czNové spojení v Praze, úsek na zhlaví hlavního nádraží. Foto: Jan Sůra /Zdopravy.cz

Zajíček doplní sedmé, dlouhodobě neobsazené místo.

Vláda dnes schválila nominaci místopředsedy ODS a poradce premiéra Petra Fialy (ODS) Zdeňka Zajíčka do správní rady Správy železnic. Novinářům to po jednání kabinetu řekl bez dalších podrobností ministr životního prostředí Petr Hladík (KDU-ČSL).  Vyplývá to i z informací o přijatých usneseních vlády.

Zajíček je pražským zastupitelem, byl také součástí vyjednávacího týmu při sestavování magistrátní koalice. Zároveň je místopředsedou občanských demokratů, Fialovým poradcem pro egovernment a digitalizaci či viceprezidentem Hospodářské komory, v níž se chce ucházet o pozici prezidenta. Ministři dnes při příchodu na jednání vlády uváděli, že se budou zajímat o Zajíčkovu vytíženost.

Správní rada Správy železnic má dohlížet na hospodaření jedné z největších státních organizací a řeší například i personální změny nejvyššího vedení. O jejím složení rozhoduje vláda, většinou na doporučení ministerstva dopravy. Má sedm členů, jedno místo bylo volné. To obsadí právě Zajíček. Vede ji Martin Červíček (ODS).

ČTK + Zdopravy.cz

Tagy Správa železnic Zdeněk Zajíček
36 komentářů