dkv-spojujeme

Správa železnic nakoupila u Plasser & Theurer šest vozidel pro dráteníky za 705 milionů korun

Speciální vozidlo MTW 100.013/7. Foto: Správa železnicSpeciální vozidlo MTW 100.013/7. Foto: Správa železnic

Rakouský výrobce má dva a půl roku na dodávku prvního stroje.

Flotilu speciálních vozidel Správy železnic rozšíří šest speciálních hnacích vozidel nezávislé trakce pro kontrolu, údržbu a opravu trakčního vedení.

Zakázku s odhadovanou cenou 645 milionů korun vypsanou v roce 2019 vyhrál rakouský výrobce speciální železniční techniky Plasser & Theurer. Správa železnic za šestici vozidel zaplatí 704,6 milionu korun, jak vyplývá z registru smluv. Jedno vozidlo tak vyjde na více než 117 milionů korun.

Podle smlouvy má výrobce dva a půl roku na dodání prvního vozidla, všechna musí být dodána do 42 měsíců od podpisu. Do jednoho roku musí výrobce předložit projektovou dokumentaci. Správa železnic počítá s umístěním těchto vozidel do Olbramovic, Pardubic, Návsí, Chebu, Břeclavi a Karlštejna.

Správa železnic má od stejného výrobce tři speciální vozidla pro kontrolu, údržbu a opravu trakčního vedení MTW 100.013/7. V roce 2017 šlo o první zahraniční dodávku vozidla speciálně navrženého a vyrobeného pro práce na trakčním vedení na tuzemské síti. Tehdy byla cena podstatně nižší: za tři vozy 176,25 milionu korun.

Tagy MTW Plasser&Theurer Správa železnic Top trakční vedení
57 komentářů