Společnost PKP Cargo International rozjela přímou linku mezi přístavy Mělník a Koper

Vlak PKP Cargo Int. Pramen: PKP Cargo Int.Vlak PKP Cargo Int. Pramen: PKP Cargo Int.

Aktuálně jde o přepravu jednoho vlaku týdně, do budoucna jich bude možná více

Nákladní železniční dopravce PKP Cargo International (dříve AWT) zahájil na konci listopadu nové pravidelné železniční spojení mezi slovinským přístavem Koper a terminálem v Mělníku. Oznámil to dnes mluvčí firmy Lukáš Kresač.

Podle něj jde o přepravy kontejnerů pro „přední světovou integrovanou logistickou společnost“, které budou realizovány po celý rok 2021. Aktuálně jde o přepravu jednoho vlaku týdně s tím, že do budoucna by se počet vlaků mohl zvýšit.

Převozy skupina zajišťuje vlastními vícesystémovými lokomotivami a na vlastní licence, což je možné díky dceřiným společnostem PKP Cargo International HU v Maďarsku a Primol-Rail ve Slovinsku.

„Rozvoj mezinárodní dopravy v koridoru sever-jih a přímé intermodální spojení mezi Českou republikou a přístavy v Jaderském moři je důležitou součástí naší strategie do budoucna. Kombinovaná doprava a přímé napojení střední Evropy na slovinský přístav Koper patří již dlouhá léta neodmyslitelně do portfolia našich služeb,“ uvedl předseda představenstva Maciej Walczyk.

Nové spojení Mělník-Koper doplňuje další dlouhodobé a pravidelné železniční přepravy Paskov-Koper nebo Trnava-Koper. Podle Walczyka je nové spojení z Mělníka k Jadranu příležitosti i pro další světové logistické operátory a dopravce, kteří na lodích přivážejí kontejnery do Evropy.

Tagy Koper PKP Cargo International Slovinsko Top
22 komentářů