Speciální Lužický expres vyjede na nevyužívané tratě v česko-saském pohraničí

První jednotka Siemens Desiro po modernizaci pro provoz v síti Trilex. Foto: Die LänderbahnPrvní jednotka Siemens Desiro po modernizaci pro provoz v síti Trilex. Foto: Die Länderbahn

Vlaky budou v Drážďanech navazovat na spoje z Prahy.

JÍZDY SE KONAT NEBUDOU, PAN LUKEŠTÍK NEZAPLATIL ZÁLOHU NA VLAK.

Na jediný den se vrátí osobní doprava na některé nevyužívané tratě v Sasku a Česku. Důvodem bude speciální jízda takzvaných Lužických expresů, kterou plánuje společnost LSSC Libora Lukeštíka. Akce je zaměřena nejen na projetí nevyužívaných tratí pro osobní dopravu, ale také na návštěvu pivovarů.

Půjde o vlak s jednotkami Siemens Desiro společnosti Die Länderbahn, které jezdí pod obchodní značkou Trilex. V sobotu 18. 6. pojede vlak z Drážďan do Löbau a dál po přes Großschweidnitz a Ebersbach do Rumburku a do Varnsdorfu k Pivovaru Kocour. Z Löbau do Rumburku již neexistuje osobní doprava a prakticky ani nákladní. Naposledy byla trať hojněji využívána při odklonech během povodní v roce 2002.

Vlak bude odjíždět z Drážďan v 9:15, bude mít návaznost na EuroCity z Prahy. Až do Löbau pojede zavěšen na vlaku z Drážďan do Görlitz. Zpět se vydá z Varnsdorfu v 16:15 přes Žitavu do Drážďan, kde bude mít opět přípoj na vlak EC179. Jízdenka na speciální vlak vyjde na 50 eur, při včasné rezervaci je sleva 15 % s kuponem FIRST15.

O den později se uskuteční podobná cesta s cílem v Krásné Lípě, začátek bude ale v Görlitz. Na rozdíl od sobotní akce pojede jen jedna jednotka Siemens Desiro. Ve všech vlacích dostanou cestující na uvítanou papírovou taštičku s 0,33 regionálním pivem nebo limonádou a propagační předměty. V každém vlaku je zajištěn prodej lahvového piva a limonád a v menší míře i nealko piva.

Tagy Jiříkov Sasko Trilex
22 komentářů