Španělský CAF míří k vítězství ve velké zakázce na vlaky pro SNCF

Vizualizace nové jednotky CAF pro SNCF Intercités. Foto: CAFVizualizace nové jednotky CAF pro SNCF Intercités. Foto: CAF

Hodnotící komise francouzských státních drah SNCF vybrala španělského výrobce železničních techniky CAF jako vítěze ve velké zakázce francouzských státních železnic

Hodnotící komise francouzských státních drah SNCF vybrala španělského výrobce železničních techniky CAF jako vítěze ve velké zakázce francouzských státních železnic na dodávku 28 elektrických jednotek pro vlaky Intercités na tratě Paříž – Clermont Ferrand a Paříž – Limoges – Toulouse.

O vítězství CAF informovaly SNCF v tiskové zprávě.  Dodávka 28 souprav má hodnotu 700 milionů eur.

Součástí zakázky je opce na dalších 75 souprav. CAF podle tiskové zprávy získal nejvíce bodů v hodnocení, firma nezveřejnila, kdo další se zúčastnil. O nákupu má rozhodnout představenstvo firmy v říjnu.

Elektrické jednotky mají začít jezdit v roce 2023, postupně mají nahradit soupravy Corail s lokomotivou, které jsou přes 40 let staré a výrazně zvýšit kvalitu cestování. Jednotky budou jezdit 200 kilometrů v hodině, součástí každé bude místo pro deset jízdních kol.

CAF bude vlaky vyrábět ve svém francouzském závodě v Bagnères‐de‐Bigorre a ve španělském Besainu. Slíbil současně, že ve Francii investruje do závodu dalších 30 milionů eur a přijme 250 lidí.

Tagy CAF Intercités sncf
10 komentářů