Španělská vláda výrazně zlevní cestování vlakem a autobusem mladým lidem, sleva dosáhne až 90 %

Vysokorychlostní vlak v Malaze. Foto: Aleš PetrovskýVysokorychlostní vlak v Malaze. Foto: Aleš Petrovský

Kromě pomoci mladým lidem má jít o podporu cestovního ruchu a kultury.

Španělsko se letos rozhodlo mladým lidem výrazně zadotovat jejich cestování po celé zemi i Evropě. Občanům Španělska nebo lidem s legálním pobytem v zemi ve věku 18–30 let umožní cestovat od 15. června do 15. září až se slevou 90 %.

Informovalo o tom dnes ministerstvo dopravy v tiskové zprávě. Před prvním nákupem se musí zájemci zaregistrovat na webu ministerstva, aby došlo k ověření, že mají na slevu nárok. V běžných vlacích a státních autobusech bude sleva 90 %, v rychlejších vlacích Avant poloviční, u vysokorychlostních pak 50 % (maximálně 30 eur z jedné jízdenky).

K tomu ještě vláda mladým lidem zadotuje nákup jízdenky InterRail Pass pro cestování vlakem po celé Evropě. Zaplatí jim 50 % z ceny jízdenky. „Toto opatření má mladým lidem usnadnit cestování během léta a napomoci zotavení odvětví cestovního ruchu a kultury při jeho konsolidaci po pandemii,“ vysvětlilo ministerstvo svůj krok. Současně chce, aby mladí lidé nejezdili na výlety jen auty, ale veřejnou dopravou. Kolik bude opatření stát, ministerstvo neuvedlo.

Tagy sleva pro mladé Španělsko
35 komentářů