Soumrak Brussels Airlines. Letadla pro evropské linky budou v barvách Eurowings

Airbus A320 společnost Brussels Airlines. Foto: Alan Wilson from Stilton, Peterborough, Cambs, UK [CC BY-SA 2.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)]=Airbus A320 společnost Brussels Airlines. Foto: Alan Wilson from Stilton, Peterborough, Cambs, UK [CC BY-SA 2.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)]=

Z provozu na evropských linkách postupně zmizí letadla v barvách belgické společnosti Brussels Airlines. Lufthansa jako stoprocentní vlastník sice v

Z provozu na evropských linkách postupně zmizí letadla v barvách belgické společnosti Brussels Airlines. Lufthansa jako stoprocentní vlastník sice v minulosti oznámila, že chce tuto značku udržet, poslední vývoj ale ukazuje spíše opak.

Brussels Airlines tento týden zařadily do flotily Airbus A320, který má sice belgickou registraci OO-SNN, ale bude plně v nátěru Eurowings, dcery Lufthansy zaměřené hlavně na nízkonákladové lety. Jde o letadlo, které dříve létalo pro Air Berlin a LaudaMotion. Na přelakování do barev Eurowings upozornil server Aerotelegraph.de.

V Belgii jde o citlivé téma: Brussels Airlines i přes vlastnictví Lufthansou považují za národního dopravce a dřívější pokusy o integraci pod značku Eurowings řešili nejen zaměstnanci, ale i cestující. I když Lufthansa uklidňovala, že chce značku zachovat, posledním krokem se to úplně nezdá.

„Všechna další letadla pro krátké trasy pro Brussels Airlines budou v barvách Eurowings,“ potvrdila mluvčí aerolinek, podle které je ambicí Eurowings stát se celoevropskou značkou.

Lufthansa už loni odvolala šéfa Brussels Airlines, který nesouhlasil s integrací pod Eurowings. Tehdy Lufthansa uklidňovala, že značka Brussels Airlines zůstane. Zatím se to ale jeví tak, že bude jen pro dálkové lety. Vedení firmy převzala Christina Försterová, která dříve pracovala právě pro Eurowings.

Brussels Airlines letos využívá i airbusy po ČSA, nasazuje je i na linky do Prahy.

Tagy Brussels Airlines Eurowings Lufthansa Group
8 komentářů