Součástí aplikace PID Lítačka je nově mapa s aktuální polohou vozidel

V aplikaci PID Lítačka lze nově sledovat polohu vozidel. Pramen: ROPIDV aplikaci PID Lítačka lze nově sledovat polohu vozidel. Pramen: ROPID

Nová funkce má přinést užitek především cestujícím, kteří musejí přestupovat nebo kombinovat různé druhy dopravy.

Aplikace PID Lítačka, která slouží cestujícím v Pražské integrované dopravě (PID), má novou funkcionalitu. Její součástí se stala mapa spojů, která umožňuje cestujícím sledovat jejich polohu v reálném čase. Mapa spojů PID dosud fungovala jen jako webová stránka.

„Díky mapě PID budou mít cestující neustálý přehled o aktuální poloze svého spoje a v případě zpoždění se tak budou moci podle toho zařídit,“ uvedl náměstek pražského primátora pro dopravu Zdeněk Hřib.

Jeho středočeský kolega Petr Borecký je přesvědčen, že funkce je klíčovou především pro cestující, kteří musejí přestupovat nebo kombinovat různé druhy dopravy. „Uživatelé aplikace tak mohou okamžitě reagovat na aktuální dopravní situaci, což zvyšuje efektivitu a spolehlivost jejich každodenního dojíždění a zlepšuje celkový komfort cestování veřejnou dopravou,“ sdělil Borecký.

Podle zástupců města a kraje aplikace PID Lítačka už dávno není jen nástrojem pro kontrolu jízdenek. Nabízí řadu dalších funkcí, například možnost platit za parkování nebo vyhledávat nejrychlejší spojení včetně sdílených dopravních prostředků.

„Není bez zajímavosti, že mapu spojů PID používá i spousta řidičů tramvají a autobusů, kteří si tak třeba před střídáním řidičů na odpolední směnu snadno najdou svoji tramvaj nebo autobus, pokud má zpoždění,“ doplnil šéf dopravního organizátora ROPID Petr Tomčík.

Tagy PID PID Lítačka
73 komentářů