SOR dokončil první dodávku nových autobusů NSG, jezdí po Frýdku-Místku

Autobus SOR NSG12 v barvách ČSAD Frýdek-Místek. Foto: ČSAD Frýdek-MístekAutobus SOR NSG12 v barvách ČSAD Frýdek-Místek. Foto: ČSAD Frýdek-Místek

Společnost ČSAD Frýdek-Místek ze skupiny Transdev převzala poslední z patnácti objednaných autobusů SOR NSG 12. Dopravce je prvním zákazníkem, který

Společnost ČSAD Frýdek-Místek ze skupiny Transdev převzala poslední z patnácti objednaných autobusů SOR NSG 12. Dopravce je prvním zákazníkem, který začíná jezdit s novým typem autobusů ze SOR Libchavy s pohonem na stlačený zemní plyn.

SOR vyhrál zakázku na dodávku autobusů letos v květnu, podle smlouvy měl všech patnáct vozidel dodat do konce července. Patnáct autobusů vyšlo na 91 milionů korun. SOR byl jediným zájemcem v této soutěži.

Dopravce bude autobusy financovat hlavně díky dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP). Pro ČSAD Frýdek-Místek znamená kontrakt i náhradu posledních vozidel s naftovým motorem, flotila firmy je už kompletně na CNG.

Pro cestující není prakticky rozdíl mezi verzí NS12 a NSG12: kapacita je 33 míst k sezení, 68 ke stání. Autobusy jsou plně klimatizované, dopravce si do nich vyžádal 8 USB dobíjecích zařízení. Všechny autobusy by měly být v provozu od pátku.

Tagy cng ČSAD Frýdek-Místek Frýdek-Místek SOR Libchavy SOR NSG12 Transdev
17 komentářů