Sníh ochromil provoz na Ruzyni, letadla mířila do Vídně či Brna. Problémy měly i vlaky

Odstavená letadla Ryanairu v zimě. Ilustrační foto: Dublinairport.comOdstavená letadla Ryanairu v zimě. Ilustrační foto: Dublinairport.com

Velké komplikace přineslo dnešní silné sněžení letištnímu provozu na Ruzyni. Provoz byl dopoledne zastaven a letadla více než hodinu kroužila

Velké komplikace přineslo dnešní silné sněžení letištnímu provozu na Ruzyni. Provoz byl dopoledne zastaven a letadla více než hodinu kroužila kolem Prahy, než se vydala na jiná letiště. Ke komplikacím dochází i na železnici.

Ruzyně nepřijímala letadla téměř dvě hodiny, což vedlo k divertu řady linek. Některá letadla kroužila kolem Prahy i téměř hodinu. Jen dvěma letadlům se podařilo přistát, ostatní pak zamířila na jiná letiště, kde nebyl problém se sněhem, například do Vídně (El Al, British Airways, Turkish Airlines) nebo Brna (KLM). Lufthansa se svým letem z Frankfurtu se vrací zpět do Frankfurtu. Piloti British Airwas zkusili i přistát, ale neúspěšně.

Let British Airways z Londýna do Prahy 3.2. 2019 podle FR24

Let British Airways z Londýna do Prahy 3.2. 2019 podle FR24

Před jedenáctou hodinou se podařilo na letišti přistát letadlu Ukraine International Airways z Kyjeva, vzlétl i spoj Ural Airlines do Jekatěrinburku. Kvůli počasí mohou cestující očekávat i na odletech velká zpoždění.

Zastavení provozu na Ruzyni ukázalo slabou stránku Letiště Václava Havla. Na webových stránkách o kalamitě a zpožděních nebylo ani slovo, na twitteru se informace objevila až po několika hodinách.

V Praze má kvůli sněhu problém i městská hromadná doprava.

Se zpožděními musí dnes počítat i cestující na železnici, kvůli sněhu nabraly některé spoje zejména v okolí Prahy zpoždění i přes hodinu.

Hůře sjízdná je i velká část silnic a dálnic.

Tagy letiště praha letiště václava havla
51 komentářů