Smartwings získaly na závěr roku zakázku na přepravu závodníků a doprovodu Rallye Dakar

Boeing 737-800 společnosti Smartwings odlétá z Prahy. Foto: Letiště PrahaBoeing 737-800 společnosti Smartwings odlétá z Prahy. Foto: Letiště Praha

Dopravce na lety mezi Evropou a Arabským poloostrovem nasadil čtyři letadla.

Na závěr nejhoršího roku pro světové letectví získala společnost Smartwings nečekané využití pro svá letadla: přepravu závodníků a jejich doprovodu z Evropy na Arabský poloostrov, kde začíná 3. ledna Rallye Dakar.

Firma oficiálně nepotvrdila název soutěže, pro kterou organizuje lety. Z vyjádření i destinace je ale jasné, že se jedná o tento závod. „Mohu potvrdit, že zajišťujeme leteckou přepravu v rámci sportovní motoristické akce do Dubaje a Džiddy. Více to komentovat s ohledem na smlouvu nemůžeme,“ řekla mluvčí Smartwings Vladimíra Dufková.

Saúdskoarabská Džidda je místem, kde motoristický závod startuje i končí. Podle dat na Flighradar24.com nasadily Smartwings na lety na Arabský poloostrov čtyři Boeingy 737-800: OK-TSE, OK-TSO, OK-TSU a OK-TVF. Jde o lety z Paříže, Amsterdamu, Milána, Lisabonu, Mnichova, Madridu a Barcelony.

Smartwings se v závěru roku podařilo najít využití i pro další stroje: část flotily zamířila s lety na Madeiru a Kanárské ostrovy. Na Gran Canaria využil dopravce i Airbus A320 Českých aerolinií. Další dva Boeingy 737-800 dopravily klienty cestovních kanceláří na Maledivy, část flotily využily tuzemské cestovky pro lety do Egypta.

Tagy Rally Dakar smartwings
139 komentářů