Smartwings zavádí business class, nabídnou ji na letech na Kanárské ostrovy

Boeing 737 MAX 8. Foto: SmartwingsBoeing 737 MAX 8. Foto: Smartwings

Nová cestovní třída bude dostupná od 6. listopadu.

Letecká společnost Smartwings zavádí business class. V plnohodnotné podobě ji nabídnou na palubách letů na Kanárské ostrovy Tenerife a Gran Canaria. Vyplývá to z webu dopravce.

Nová služba bude cestujícím k dispozici od listopadu. Jednosměrné letenky v tarifu business začínají na částce 17 326 korun. Zpáteční letenka z Prahy na Tenerife tak například v termínu od 6. do 13. prosince vychází na necelých 34 000.

Business class bude u Smartwings zahrnovat samostatnou přepážku odbavení, fast track na bezpečnostní kontrole, vstup do letištních salonků, dvě odbavená zavadla, dvě příruční zavazadla a osobní tašku, široká sedadla na palubě letadla a občerstvení ve formě teplého jídla s výběrem alkoholických i nealkoholických nápojů.

Český dopravce plánuje na zimu mezi Prahou a Tenerife pět letů týdně, mezi Prahou a ostrovem Gran Canaria bude létat dvakrát týdně. Business class bude osazena v letounu Boeing 737 MAX, celkem půjde o 18 míst, a to po dvou sedadlech na každé straně uličky. Deníku Zdopravy.cz to řekla mluvčí Smartwings Vladimíra Dufková. Dalších 150 míst zabere economy class se třemi sedadly na každé straně uličky tak, jako je tomu standardně.

Prémiová sedadla byla u Smartwings dosud instalována výjimečně, například na některých charterových letech.

Tagy smartwings SW
17 komentářů