Smartwings spustily před koncem moratoria prodej na léto. Plánují 400 letů týdně

Boeing 737-800 společnosti Smartwings odlétá z Prahy. Foto: Letiště PrahaBoeing 737-800 společnosti Smartwings odlétá z Prahy. Foto: Letiště Praha

Smartwings počítají přes léto kromě Prahy i se spojením z Brna a Ostravy, z Pardubic jen s chartery.

Letecká společnost Smartwings  dnes výrazně rozšířila svoji nabídku na letní sezónu o dalších 23 nových destinací.  V létě plánuje provozovat z českých letišť více než 400 letů týdně.

V rezervačním systému dnes přibyly lety do Itálie, Španělska, Turecka, Bulharska, Albánie a na Kypr. Již dříve firma zahájila prodej letenek do španělské Valencie, na ostrovy Mallorca a Fuerteventura, do chorvatského Splitu a Dubrovníku a do Cagliari na Sardinii. „V letních měsících Smartwings plánují provozovat z českých letišť přes 400 letů týdně,“ uvedla mluvčí Smartwings Vladimíra Dufková.

Letový řád na léto počítá i se spojením z Brna a Ostravy do přímořských destinací, v nabídce opět nejsou Pardubice. Podle Dufkové ale počítají z Pardubic s charterovými lety do Antalye, na Rhodos a do Burgasu.

Smartwings zůstaly u své cenové politiky, kdy u většiny přímořských destinací nabízí zpáteční letenky za ceny přes pět tisíc. Například do Burgasu nabízí zpáteční letenky během celého léta za zhruba 6 500 Kč.

Jedenáct destinací v Řecku

Smartwings v současné době provozují letecká spojení na Madeiru, Tenerife, Gran Canarii, Mallorcu, do Málagy, Hurghady a Marsa Alam. Ještě v únoru začnou létat na Mallorku. V průběhu května a června chce Smartwings začít provozovat lety také do jedenácti řeckých destinací: Heraklion, Chania, Karpathos, Kefalonie, Korfu, Kos, Preveza, Rhodos, Samos, Soluň, Zakynthos. V seznamu destinací jsou také lety  do Burgasu a Varny v Bulharsku, do italské Katánie, Lamezia Terme, Neapole a Olbie (Sardinie), Almeríe a Menorcy ve Španělsku, na ostrov Lanzarote, do Tirany v Albánii, turecké Antalye a Larnaky na Kypru. Podle vývoje epidemiologické situace společnost plánuje obnovit také lety do Tel Avivu v Izraeli a čtyř ruských destinací: Petrohradu, Kazaně, Samary a Rostova na Donu.

V případě přímořských destinací se z Prahy zatím nabídka značně mění. Ryanair například v lednu část linek z rezervačního systému zcela vymazal, aby je o pár týdnů později opět vrátil. Podobná je situace u Wizz Air, který počítá z Prahy s lety do Varny a do Bari.

Smartwings současně prodloužily možnost bezplatné změny termínu letu u všech zakoupených dokladů do konce června, let se musí uskutečnit do příštího března.

Prodej letenek na letní sezónu přichází letos kvůli situaci v oboru později než v jiných letech. Začal jen pár dní před tím, než skončí moratorium, které dopravce ochraňuje před věřiteli.

Tagy smartwings
52 komentářů