Smartwings spustily linku na londýnské letiště Heathrow, nahradily ČSA

Boeing 737-800 společnosti Smartwings na londýnském letišti Heathrow. Foto: SmartwingsBoeing 737-800 společnosti Smartwings na londýnském letišti Heathrow. Foto: Smartwings

Linka bude v provozu čtyřikrát týdně, od zimního letového řádu denně.

S více než tříměsíčním odkladem zahájila letecká společnost Smartwings provoz na nové lince z Prahy na hlavní londýnské letiště Heathrow. Jde o linku, kterou loni začaly létat České aerolinie.

Do Londýna budou Smartwings létat čtyřikrát týdně a od zimního letového řádu denně. Letový řád počítá s odletem z Prahy do Londýna ve čtvrtek v 9:45, v pátek ve 14:00, v neděli v 18:50 a pondělí v 15:50. Let do Prahy bude z Londýna odlétat ve čtvrtek ve 12:05, v pátek v 16:00, v neděli v 20:45 a pondělí v 17:45 místního času. Jednosměrné letenky začínají na 1150 Kč.

Smartwings původně počítaly se zahájením linky v červnu letošního roku, několikrát start posunuly. Na trase do Londýna budou čtvrtým dopravcem z Prahy. Na Heathrow létají ještě British Airways, na Gatwick easyJet a na Stansted Ryanair.

Od 20. října Smartwings obnoví z Prahy další přímé letecké spojení do Dubaje. Během zimního letového řádu bude Smartwings provozovat pravidelné linky z Prahy do Londýna, Dubaje, na čtyři Kanárské ostrovy (Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote a Fuerteventura), do Málagy, Tel Avivu, na Mallorku, ostrov Madeira (Funchal), do egypských letovisek Hurghada a Marsa Alam, turecké Antalye a Petrohradu. Charterové lety budou směřovat na Kapverdské ostrovy (Boa Vista, Sal), do Ománu (Salalah) a na tři tuniská letiště (Djerba, Enfidha, Monastir).

Tagy LHR Londýn Heathrow prg PRG-LHR smartwings
51 komentářů