Smartwings si opět půjčí A350 od Ethiopian Airlines, přiletí v neděli

Vodní slavobrána pro let Ethiopian Airlines po příletu z Frankfurtu do Prahy. Foto: Rosťa Kopecký / Flyrosta.comVodní slavobrána pro let Ethiopian Airlines po příletu z Frankfurtu do Prahy. Foto: Rosťa Kopecký / Flyrosta.com

Po třech týdnech využije letecká společnost Smartwings pro let s cestujícími mezi Prahou a Krétou Airbus A350-900 společnosti Ethiopian Airlines.

Po třech týdnech využije letecká společnost Smartwings pro let s cestujícími mezi Prahou a Krétou Airbus A350-900 společnosti Ethiopian Airlines. Let je naplánován na tuto neděli.

Opakované nasazení moderního letadla potvrdila mluvčí Smartwings Vlaďka Dufková. „Plánujeme ho nasadit opět na linku Praha – Heraklion,“ řekla Dufková. Letadlo by se mělo objevit v Praze po desáté hodině, kdy přiletí z Frankfurtu. V Německu by podle původního plánu zůstalo téměř celý den odstavené po příletu z Etiopie. Do Heraklionu odstartuje ve 12:15. Stejně jako před třemi týdny půjde o letadlo registrace ET-AUC. Z Frankfurtu je možné sledovat jeho let na Flightradar24.com.

Na cestující čeká jedno z nejmodernějších letadel současnosti, navíc v komfortní konfiguraci pro dálkové lety včetně například displeje s palubní zábavním systémem v každé sedačce.

Letadlo si objednaly Smartwings kvůli posílení kapacity. Díky nasazení A350 může Smartwings přepravit na lince na Krétu a zpět podstatně více lidí, než běžně Boeingem 737-800 pro 189 cestujících. Airbus A350-900 u Ethiopian Airlines létá v konfiguraci 313 cestujících v ekonomické třídě a 30 v byznys třídě.

Tagy A350-900 Ethiopian Airlines smartwings Top
24 komentářů