Smartwings se vrací do Tuniska, ČSA od září obnoví devět linek

Boeing 737-700 společnosti Smartwings a Airbus A319 ČSA. Foto: Letiště PrahaBoeing 737-700 společnosti Smartwings a Airbus A319 ČSA. Foto: Letiště Praha

ČSA se od září vrátí například do Barcelony či Budapešti. Do Tuniska Smartwings létají zatím jen pro cestovky.

Letecká společnost Smartwings obnoví od soboty přímé letecké spojení mezi Českou republikou a Tuniskem, k další velké obnově letů se chystají od září České aerolinie.

Lety do Tuniska bude zatím provozovat jako charterové pro cestovní kanceláře. Tunisko dlouho zůstávalo českým dovolenkářům uzavřeno, země se ale začala opět zahraničním návštěvníkům otvírat.

Podle mluvčí Smartwings Vladimíry Dufkové bude firma provozovat 13 charterových letů týdně. Dvanáct jich bude z Prahy na letiště Džerba, Enfidha a Monastir. Jeden let bude z Brna. „Cesty mezi oběma zeměmi již nekomplikují žádné restrikce, potřeba není test na Covid-19 ani karanténa,“ dodala Dufková.

Charterové lety pro cestovní kanceláře provozují Smartwings kromě Tuniska také do Řecka a Bulharska, do ostatních zemích létá na pravidelných linkách. Letos zatím nabízí z Prahy osmnáct linek, z Brna spojení do šesti destinací, z Ostravy do dvou.

Pravidelné linky Smartwings směřují z Prahy do osmi destinací v Řecku (Heraklion, Kavala, Kefalonie, Korfu, Kos, Preveza, Rhodos, Zakynthos), pěti ve Španělsku (Málaga, Mallorca, Kanárské ostrovy – Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura), na portugalský ostrov Madeira (Funchal), na Sardinii (Cagliari), do Chorvatska (Split) a Bulharska (Burgas, Varna). Z Brna Smartwings nabízí pravidelná letecká spojení na pět řeckých ostrovů (Rhodos, Zakynthos, Korfu, Kos, Kréta) a do bulharského Burgasu, z Ostravy na Krétu (Heraklion) a do Burgasu.

České aerolinie patřící do skupiny Smartwings aktuálně provozují 12 linek: do Londýna, Amsterdamu, Stockholmu, Paříže, Kodaně, Říma, Frankfurtu, Helsinek, Kyjeva, Oděsy, Keflavíku a Košic. Od září ČSA plánují obnovení linek do devíti měst, konkrétně do Barcelony, Madridu, Budapešti, Göteborgu, Bukurešti, Bruselu, Varšavy, Milána a Boloně. „K obnovení dalších linek bude docházet v závislosti na vývoji epidemiologické situace v jednotlivých zemích a cestovních omezeních,“ dodala Dufková.

Tagy České aerolinie ČSA smartwings Smartwings Group Top Tunisko
66 komentářů