Smartwings převzaly devátý Boeing 737 MAX, čtyři další získají v příštím roce

Boeing 737 MAX 8 letecké společnosti Smartwings s registrací OK-SWJ. Zdroj: SmartwingsBoeing 737 MAX 8 letecké společnosti Smartwings s registrací OK-SWJ. Zdroj: Smartwings

Příští týden se český dopravce vrátí s MAXy na Antarktidu.

Flotila letecké společnosti Smartwings se rozrostla o devátý letoun Boeing 737 MAX 8. Nejnovější přírůstek nese registraci OK-SWJ, na pražském letišti přistál dnes dopoledne po dodávacím letu ze Seattlu. Další čtyři stroje stejného typu chce český dopravce převzít v příštím roce.

První cestující se novým letounem proletí v sobotu. Aerolinka jej nasadí na  pravidelnou linku z Prahy do Las Palmas na ostrově Gran Canaria. Stroj je ve standardní konfiguraci pro 189 cestujících, dopravce si ho pronajal u irské leasingové společnosti AerCap.

Smartwings začaly nové Boeingy 737 MAX 8 opět přebírat po více než čtyřleté pauze letos v květnu. Deváté letadlo získaly později, než se ještě na jaře plánovalo. Původně se tak mělo stát už během letní sezóny v srpnu.

První MAX zařadily Smartwings do své flotily na konci roku 2018. Dopravce měl objednáno celkem 39 těchto letounů, kvůli nucenému uzemnění typu po dvou tragických nehodách se však rozhodl objednávku zredukovat a s výrobcem se začal soudit. Stroje nasazuje zejména na delší tratě.

Návrat na Antarktidu

V lednu loňského roku přistály Smartwings jako první letecká společnost s Boeingem 737 MAX na Antarktidě. Další, v pořadí již osmé přistání na Troll Airfield, uskuteční aerolinka začátkem příštího týdne a další lety na Antarktidu budou následovat v lednu, únoru a březnu příštího roku.

Tagy 737 max boeing Boeing 737 MAX Boeing MAX MAX smartwings SW
13 komentářů