Smartwings poprvé letěly se zdravotnickým materiálem pro maďarskou vládu, Čína zdržuje povolení pro další lety

Vykládka zdravotnického materiálu v Budapešti. Foto: SmartwingsVykládka zdravotnického materiálu v Budapešti. Foto: Smartwings

Letecká společnost Smartwings dokončila první přepravu zdravotnického materiálu z Asie pro jinou než českou vládu. V Budapešti dnes přistálo letadlo

Letecká společnost Smartwings dokončila první přepravu zdravotnického materiálu z Asie pro jinou než českou vládu. V Budapešti dnes přistálo letadlo s nákladem ochranných pomůcek, zejména s rukavicemi, z malajské metropole Kuala Lumpur.

Smartwings poslaly do Malajsie letadlo registrace OK-TVG, letadlo letělo přes Dillí a Tbilisi. Podle mluvčí Smartwings Vladimíry Dufkové bylo na palubě 17 tun zdravotnického materiálu. „Let si u Smartwings objednalo maďarské ministerstvo zahraničních věcí,“ řekla Dufková.

Jde o první zakázku na přepravu zdravotnického materiálu, kterou Smartwings získaly mimo Českou republiku.

Firma měla v plánu ještě další lety do Číny, zatím ale nedostala přepravní povolení, potvrdila Dufková. Už při zahájení přepravy materiálu došlo ke zdržení, kdy letouny skupiny čekaly několik dní v Novosibirsku na povolení. Zatím z Číny přiletěla letadla skupiny celkem čtyřikrát, měla letět ještě třikrát. „Dva lety byly pro nestátní zákazníky, jeden je pro ministerstvo zdravotnictví. Společně s ministerstvem zahraničí řešíme, jak povolení pro let získat,“ dodala Dufková. Dva lety se již neuskuteční, zákazníci nechtěli dál čekat.

Tagy smartwings Top
62 komentářů