Smartwings kvůli izraelské karanténě zastavily lety do Tel Avivu

Boeing 737-700 společnosti Smartwings. Foto: SmartwingsBoeing 737-700 společnosti Smartwings. Foto: Smartwings

Letecká společnost Smartwings zastavila – počínaje dnešním dnem – pravidelné letecké spojení do Tel Avivu. Důvodem je nařízení izraelské vlády,

Letecká společnost Smartwings zastavila – počínaje dnešním dnem – pravidelné letecké spojení do Tel Avivu. Důvodem je nařízení izraelské vlády, podle které musejí všichni cestující do čtrnáctidenní karantény. Spojení je zatím přerušeno do konce března.

Izraelci karanténu zavedli pro všechny osoby, které do Izraele přicestují ze zahraničí; důvodem je snaha zastavit šíření nového koronaviru. „Cestujícím dotčených letů umožní Smartwings bezplatné překnihování na pozdější datum nebo vrácení peněz v plné výši,“ uvedla mluvčí Smartwings Vladimíra Dufková. Pravidelná linka Praha – Tel Aviv je během zimního letového řádu provozována až 2x denně. Izraelská společnost El Al zatím omezení letů mezi Prahou a Tel Avivem neoznámila a i nadále umožňuje nákup letenek na nejbližší dny.

Skupina Smartwings, jejíž součástí jsou i České aerolinie, už přerušila letecké spojení s Itálií a Jižní Koreou. Itálie je nákazou nejvíce postiženou evropskou zemí, tamní vláda vyhlásila celostátní karanténu. V reakci na to přerušila své spoje do Itálie řada leteckých společností. Dnes tento krok ohlásily British Airways, Ryanair a Wizz Air.

Tagy izrael Koronavirus smartwings Tel Aviv
24 komentářů