Šluknovsko jako výjimka, ceny v tendrech klesají. Místní tepnu opraví Eurovia za 173 milionů

Krásná Lípa, náměstí. Autor: SchiDD – Vlastní dílo, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=61835662Krásná Lípa, náměstí. Autor: SchiDD – Vlastní dílo, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=61835662

Ústecký kraj nalije další velké peníze do infrastruktury ve Šluknovském výběžku. V září začne kompletní rekonstrukce šestnácti kilometrů silnice II/265

Ústecký kraj nalije další velké peníze do infrastruktury ve Šluknovském výběžku. V září začne kompletní rekonstrukce šestnácti kilometrů silnice II/265 mezi Krásnou Lípou a Velkým Šenovem. Hotovo má být nejpozději koncem příštího roku.

Zakázku získala v konkurenci sedmi uchazečů společnost Eurovia za cenu 173 milionů korun bez DPH, což vyplývá ze smlouvy zveřejněné v registru. Kraj při vypisování tendru cenu odhadl na 222 milionů bez DPH.

Opravou projde úsek, který začíná na náměstí v Krásné Lípě, vede přes obce Krásná Lípa, Vlčí Hora, Brtníky, Staré Hraběcí a končí ve Velkém Šenově. Předmětem rekonstrukce bude kryt silnice, propustky, osm mostů, odvodnění v Krásné Lípě, Brtníkách a Velkém Šenově a opěrné zdi.

„Úpravy chodníků součástí zakázky nejsou, ty jsou v majetku daných měst a obcí, kterými je vedena trasa silnice,“ uvedla mluvčí kraje Magdalena Fraňková.

Podobně velkou rekonstrukci kraj už od března provádí na deseti kilometrech silnice mezi Šluknovem a Lobendavou. I zde uspěla Eurovia, když nabídla cenu 86 milionů korun bez DPH. Oproti předpokladům kraje (144 mil.) zlevnila o více než 40 procent.

Šluknovský výběžek se tak vymyká obecnému trendu posledního roku, kdy ceny v silničních tendrech vesměs odhady investorů překračují. „Práce probíhají dle harmonogramu s termínem dokončení do 18. října,“ doplnila Fraňková k šluknovsko-lobendavské silnici.

Tagy eurovia silnice II/265 Krásná Lípa - Velký Šenov Ústecký kraj
2 komentáře