Šluknovsko čekají velké opravy silnic, Eurovia zlevnila proti rozpočtu o 40%

Pohled na náměstí ve Šluknově. Foto: www.mesto-sluknov.czPohled na náměstí ve Šluknově. Foto: www.mesto-sluknov.cz

Stavební společnost Eurovia vyhrála zakázku Ústeckého kraje na kompletní opravu silnice II/266 mezi Šluknovem a Lobendavou. Více než deset kilometrů

Stavební společnost Eurovia vyhrála zakázku Ústeckého kraje na kompletní opravu silnice II/266 mezi Šluknovem a Lobendavou. Více než deset kilometrů silnice Šluknovským výběžkem bude opravovat přes půl roku. Další oprava ve Šluknovském výběžku se ještě soutěží.

Vítězství Eurovie vyplývá z registru smluv. Kraj za opravu zaplatí celkem 86 milionů korun bez DPH, 104 milionů s DPH. V soutěži se nakonec utkalo pět firem, kromě Eurovie ještě SaM silnice a mosty, Skanska, Strabag a Vodohospodářské stavby.

Vysoutěžená cena je poměrně překvapivá. Zatímco u většiny stavebních zakázek už nedochází k podávání nabídek výrazně pod odhadovanou cenu, v případě této silnice Eurovia zlevnila přes 40 % z odhadované ceny. Ta činila 144 milionů korun. Cena měla v soutěži 80 % váhy, zbytek připadl na dobu opravy.

Podle mluvčí Ústeckého kraje Magdaleny Fraňkové dojde k zahájení opravy ke konci března, Eurovia pak bude mít 30 týdnů na dokončení. „Po dobu rekonstrukce budou práce na jednotlivých stavebních objektech probíhat za částečných uzavírek, což zajistí minimalizaci dopravních omezení pro účastníky silničního provozu,“ dodala Fraňková.

Jde o kompletní rekonstrukci asfaltového krytu vozovky včetně oprav mostů, propustků či odvodnění. V Lipové dojde k úpravě silnice tak, že zde vzniknou středové ostrůvky pro přechod pro chodce.

Kraj současně chce letos zahájit opravu další silnice ve Šluknovském výběžku: II/265 z Krásné Lípy do Velkého Šenova. Její odhadovaná cena je 220 milionů korun, začít má také letos. Kraj vypsal soutěž v lednu. Obě zakázky jsou spolufinancované z evropských fondů.

Tagy eurovia oprava silnice Šluknov - Lobendava Ústecký kraj
6 komentářů