Slovenské AirExplore posílily flotilu na 14 letadel, očekávají nejrušnější sezónu

Boeing 737-800 společnosti Air Explore. Foto: Air ExploreBoeing 737-800 společnosti Air Explore. Foto: Air Explore

Dopravce se zaměřuje na pronájem letadel včetně posádek jiným aerolinkám, například Jet2.

Slovenská letecká společnost AirExplore očekává nejrušnější letní sezónu ve své historii. Naznačovat to má podle jejího šéfa počet podepsaných smluv.

AirExplore jsou členem Avia Solutions Group, největší skupiny poskytující služby ACMI, tedy pronájem letadel včetně posádek jiným společnostem, na světě.

Na ACMI byznys se zaměřují také samy AirExplore. Pro nadcházející léto mají dojednány pronájmy celé své flotily zákazníkům z celé Evropy. Zároveň provozují jedno nákladní letadlo na pravidelných linkách mezi Kolínem nad Rýnem, Billundem a Keflavíkem.

Flotila společnosti čítá 14 Boeingů 737-800, čtyři získala teprve nedávno. Jde o registrace OM-EDF, OM-EDE, OM-OEX a OM-EDG. Devět letounů z celkového počtu je ve verzi pro cestující, pět slouží nákladní dopravě.

Letoun společnosti AirExplore.
Zdroj: AirExploreBoeing 737-800 BCF slovenské letecké společnosti AirExplore s registrací OM-EDB. Zdroj: Facebook.com - AirExploreLetouny společnosti AirExplore.
Zdroj: AirExplore

„Strategickou vizí AirExplore je dynamicky reagovat na zvyšující se poptávku po cestovních a logistických řešeních a dále upevnit roli společnosti jako klíčového subjektu v leteckém sektoru. Zatímco se průmysl připravuje na rekordní léto, zaměřujeme se na poskytování spolehlivých, efektivních a špičkových služeb svým klientům a partnerům po celém světě,“ napsala společnost v tiskové zprávě.

Od svého založení v roce 2010 se AirExplore rozrostly na největší slovenskou leteckou společnost poskytující charterové a ACMI služby. Podle webu planespotters.net létají její letouny například pro společnosti Jet2 nebo Enter Air.

Tagy Air Explore AirExplore AXE slovensko
7 komentářů