Sleva Railplus na cestování vlakem končí, nahradí ji používanější jízdenky

Railjet v Praze před odjezdem do Grazu. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czRailjet v Praze před odjezdem do Grazu. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

Sleva skončí v prosinci letošního roku.

Evropští železniční dopravci se dohodli na ukončení slevy Railplus, díky které mohou cestující s věrnostními kartami dopravců kupovat mezinárodní jízdenky se slevou 15 % z tarifu NRT.

„Zájem o slevu je v současnosti tak malý, že se ji evropské železnice rozhodly zrušit. Prodej u nás bude ukončen k 9. prosinci 2023,“ potvrdil mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský. U Českých drah mají nárok na tuto slevu majitelé IN Karty.

Podle něj sleva pochází ještě z doby, kdy nebyl rozšířen prodej jízdenek přes elektronické prodejní kanály. „Se zaváděním elektronického odbavení nahradily slevu Railplus mnohem výhodnější produkty, zejména nabízené v e-shopech, aplikacích, ale i v pokladnách, které jsou postavené na včasném nákupu,“ vysvětlil Šťáhlavský.

V případě Českých drah jde o nabídku Včasné jízdenky Evropa. Další oblíbenou alternativou jsou síťové jízdenky Interrail, které jsou v nabídce v široké škále kombinací podle délky platnosti, rozsahu platnosti (počet zemí) a typu cestujícího. Zrušení slevy Railplus se tedy cestujících nijak zásadně nedotkne. Detaily o slevě jsou zde.

Tagy České dráhy Railplus
46 komentářů