Slavný Orient Express křísí další firma, síť hotelů Accor ukázala novou podobu interiéru

Podoba interiéru pro nový Orient Express. Foto: AccorPodoba interiéru pro nový Orient Express. Foto: Accor

Vlak se má vrátit do provozu v roce 2024.

Od roku 2024 se má vrátit v plné parádě na koleje další verze slavného vlaku Orient Express, který spojí Paříž s Istanbulem. Jeho budoucí provozovatel, provozovatel sítě hotelů Accor, zveřejnil tento týden první snímky budoucího interiéru. Doplní tak nabídku vlaků, které provozuje společnost Belmond rovněž jako Orient Express.

Nový interiér bude od architekta Maxime d’Angeaca. Accor jej představil tento týden v Paříži. Sedmnáctivozová souprava aktuálně prochází kompletní proměnou. Interiér má odkazovat do 20. let minulého století. Podle autora návrhu má podoba zohledňovat i současnou úroveň luxusu.

Kupé budou mít dvě verze pro cestování ve dne a v noci. Přes den budou mít cestují v kupé pohovku a křeslo, na noc postel o rozměrech 2 x 1,40 metru. Koupelna bude s mramorovými obklady. „Snažil jsem se znovu vyprávět historii tohoto legendárního vlaku. Aby se v něm cestující cítili jako ve snu,“ řekl autor návrhu.

Sedmnáctivozové soupravy jezdily pod značkou Nostalgie-Orient-Express nejprve mezi Curychem a Istanbulem, jednou se vydaly i z Paříže do Tokia. V roce 2009 ale provoz skončil. Accor nyní vozy kompletně renovuje. Dvanáct z nich bude lůžkových, jeden bude jídelní, tři budou sloužit jako lounge. Accor podíl koupil od francouzských drah.

Podoba interiéru pro nový Orient Express. Foto: Accor Podoba interiéru pro nový Orient Express. Foto: Accor Podoba interiéru pro nový Orient Express. Foto: Accor Podoba interiéru pro nový Orient Express. Foto: Accor Vůz pro Orient Express před renovací. Foto: Accor

Tagy Accor Hotels Orient Express
28 komentářů