Skupinu ESA logistika opustili zakladatelé, plně ji ovládlo Hitachi

Kamion. Ilustrační foto. Autor: Esa logistikaKamion. Ilustrační foto. Autor: Esa logistika

V jedné z největších logistických skupin na českém trhu aktuálně došlo ke změně vlastnické struktury. Firmu Esa (známou pod značkou

V jedné z největších logistických skupin na českém trhu aktuálně došlo ke změně vlastnické struktury. Firmu Esa (známou pod značkou ESA logistika) opustili její zakladatelé Roman Pekrt a Zdeněk Zahrádka, jediným vlastníkem se stala japonská společnost Hitachi Transport System. Do Esy vstoupila už v roce 2007, dosud držela 51 procent.

Roman Pekrt. Autor: Esa logistika

Roman Pekrt.
Autor: Esa logistika

Cenu ani důvody transakce zástupci firmy nekomentovali. V souvislosti se změnou majitele došlo s platností od 17. prosince ke změně na pozici generálního ředitele. Funkce se nově ujal Marek Cvačka, který byl od roku 2016 provozním ředitelem firmy. Zároveň byl nově jmenován prokuristou.

ESA logistika začínala v roce 1992 s jedním stěhovacím autobusem, dnes patří mezi deset největších logistických firem se sídlem v České republice. Loni tržby skupiny, která působí také na slovenském a polském trhu, činily zhruba čtyři miliardy korun.

Tagy ESA logistika Hitachi
2 komentáře