Škoda znovu uspěla v Rumunsku. Vybaví trolejbusy pro města Ploješť a Mediaș

Dvanáctimetrový trolejbus Solaris/Škoda pro Vilnius, ilustrační foto. Pramen: Škoda ElectricDvanáctimetrový trolejbus Solaris/Škoda pro Vilnius, ilustrační foto. Pramen: Škoda Electric

Plzeňská Škoda má další zakázku v Rumunsku. Dodá trolejbusy do města Ploješť a Mediaș.

Škoda Electric ze skupiny Škoda Transportation získala další trolejbusovou zakázku pro Rumunsko. Dodá kompletní elektrovýzbroj do trolejbusů pro města Ploješť a Mediaș. Celkem jde o 23 vozidel, jejichž finálním dodavatelem je polský Solaris. Po završení dodávky budou jezdit trolejbusy s kompletní českou výzbrojí v sedmi rumunských městech.

Škoda Electric pro vozy navrhne a vyrobí kompletní elektrovýzbroj, zajistí finální montáž trolejbusů a testování vozidel v Plzni. Do Ploješti zamíří dvacet vozidel, do města Mediaș v Transylvánii další tři. V obou případech půjde o dvanáctimetrové trolejbusy. Dodávky začnou v první polovině příštího roku.

„Cestující se mohou těšit na maximální pohodlí. Vozy budou plně klimatizované, a to jak v prostoru pro cestující, tak v kabině řidiče,“ uvedl obchodní manažer Škody Electric Pavel Kuch. Trolejbusy budou mít 35 míst k sezení, budou vybaveny wifi, kamerovým systémem a takzvaným kneelingem. To je systém, který vozidlo v zastávce naklání k hraně chodníku.

Škodě Electric se v posledních letech v Rumunsku daří. „Celkem bude v Rumunsku jezdit více než 170 trolejbusů s výzbrojí ze Škodovky,“ doplnil Kuch. Vozidla Škoda (nebo s výzbrojí Škoda) jezdí například v Kluži, Brašově, Temešváru, Galati nebo Baia Mare.

Tagy rumunsko Škoda Electric Solaris
20 komentářů