Škoda završila dodávku 30 bateriových trolejbusů pro Sofii

Trolejbus Škoda 27Tr pro Sofii. Pramen: Škoda ElectricTrolejbus Škoda 27Tr pro Sofii. Pramen: Škoda Electric

Škodovácké trolejbusy slouží cestujícím i v dalších bulharských městech: Burgasu, Varně, Stare Zagoře a Plevenu.

Společnost Škoda Electric ze skupiny Škoda Transportation dokončila zakázku na 30 trolejbusů pro bulharskou metropoli Sofii. Škoda celkem vyrobila a do Sofie dodala 30 osmnáctimetrových trolejbusů 27Tr za zhruba 500 milionů korun. Karosérie pochází od Solarisu. Sofie si série 30 nových trolejbusů objednala loni v květnu.

„První trolejbusy z této sériové zakázky se v ulicích Sofie objevily již v březnu a k jejich provozu máme od dopravního podniku velmi pozitivní ohlasy,“ uvedl projektový manažer Škody Electric Oldřich Husa.

Škodovácké trolejbusy pro Sofii jsou vybaveny trakčními bateriemi, takže v hlavním městě Bulharska jezdí i v místech, kde chybí trolejové vedení. „Na jedno nabití trolejbusy ujedou zhruba pět kilometrů,“ doplnil Husa.

Kloubové trolejbusy pojmou až 123 cestujících. Vozidla mají například diagnostický systém s dálkovým přenosem dat, informační systém pro cestující a klimatizaci.

Trolejbus Škoda 27Tr pro Sofii. Pramen: Škoda ElectricTrolejbus Škoda 27Tr pro Sofii. Pramen: Škoda ElectricTrolejbus Škoda 27Tr pro Sofii. Pramen: Škoda Electric

Pro plzeňskou Škodovku, která je členem skupiny PPF, je bulharský trh významným odbytištěm. Jen v Sofii už jezdí 80 kloubových trolejbusů a třicet dvanáctimetrových. Další vozidla české výroby slouží cestujícím v Burgasu, Varně, Stare Zagoře a Plevenu.

Tagy Bulharsko Škoda Electric Sofie trolejbusy
11 komentářů