Škoda začala v Plzni testovat nový trolejbus s tureckou karoserií, první dodá do Ostravy

Nový trolejbus Škoda T'CITY 36 Tr. Foto: Škoda GroupNový trolejbus Škoda T'CITY 36 Tr. Foto: Škoda Group

Během léta začne trolejbus vozit i cestující.

Společnost Škoda Group zahájila testování nového dvanáctimetrového trolejbusu Škoda T’CITY 36 Tr. Zkušební jízdy probíhají v Plzni, během nich nové vozidlo podstoupí testy nutné pro typové a homologační zkoušky.

Trolejbus vznikl ve spolupráci Škody Electric a sesterské turecké společnosti Temsa. Ta pro vozidla vyrobila novou generaci karoserie, Škoda dodala trakční výzbroj.

Nový trolejbus uveze na palubě 85 cestujících, 27 míst je k sezení a jeden prostor pro vozíčkáře. Je klimatizovaný, vybavený kamerovým systémem a USB porty.

Během zkušebního provozu chce Škoda ověřit jízdní vlastnosti a testovat software. O prázdninách by se v rámci zkušebních jízd s cestujícími měli novým trolejbusem v Plzni svézt první pasažéři . Vozidlo je vybaveno bateriemi pro jízdu mimo trakční vedení a nabídne tak budoucím dopravcům větší flexibilitu v přepravě. V budoucnu však bude skupina nabízet i vozidlo bez baterie. Zkušební jízdy budou probíhat v lokalitách Borská pole, Bory, Slovany a Černice.

První trolejbus tohoto typu dodá Škoda do Ostravy, kam jich dopravnímu podniku dodá celkem 18. Nedávno vyhrála Škoda zakázku na stejný typ trolejbusu do Opavy. V soutěži uspěla s cenou pod 9 milionů korun za vozidlo.

Nový trolejbus Škoda  T'CITY  36 Tr. Foto:  Škoda GroupNový trolejbus Škoda  T'CITY  36 Tr. Foto:  Škoda GroupNový trolejbus Škoda  T'CITY  36 Tr. Foto:  Škoda GroupNový trolejbus Škoda  T'CITY  36 Tr. Foto:  Škoda GroupNový trolejbus Škoda  T'CITY  36 Tr. Foto:  Škoda GroupŠkoda T'CITY 36 Tr. Foto: Škoda Transportation
Tagy Škoda Group Škoda T'CITY 36 Tr Temsa
21 komentářů