Škoda už prodává nástupce Rapidu. U Scaly zmizela nejlevnější výbava, bude i na CNG

Škoda Scala. Foto: Škoda AutoŠkoda Scala. Foto: Škoda Auto

Automobilka Škoda Auto začala dnešním dnem přijímat objednávky na nový model Scala. Vůz má postupně nahradit Rapid, prvními auty se

Automobilka Škoda Auto začala dnešním dnem přijímat objednávky na nový model Scala. Vůz má postupně nahradit Rapid, prvními auty se lidé svezou v dubnu letošního roku.

Cena začíná na hodnotě 369 900 Kč, na rozdíl od minulosti se ale automobilka posouvá k bohatší základní výbavě. Z nabídky pro český trh tak zmizela nejlevnější výbava Active, zůstala jen Ambition a Style.

Nejnižší cenu 369 900 Kč nabízí firma za vůz s motorem 1,0 TSI/70 kW s pětistupňovou manuální převodovkou, od dnešního dne je k dispozici silnější motor 1,0 TSI/85 kW, který začíná na 394 900 korunách. S dieselovým motorem 1,6 TDI o výkonu 85 kW stojí vůz 434 900 Kč. Od listopadu bude v nabídce i motor s pohonem na stlačený zemní plyn.

Vozidlo bude mít už v základní výbavě například LED světla, v konfiguraci jde nastavit například i takzvaný Virtuální Kokpit, který je dostupný na přání, má displej o velikosti 10,25”. Jde o největší displej v rámci třídy kompaktních vozů. Scala je také díky standardně zabudované kartě eSIM stále online a nabízí všem zákazníkům funkce tísňového volání, tzv. eCall, který odpovídá homologačním požadavkům evropské legislativy, i servisní služby. V základní ceně je například tempomat,  asistent rozjezdu do kopce, asistent hlídání jízdního pruhu (tzv. Lane Assist), systém sledování prostoru před vozem (tzv. Front Assist) s funkcí nouzového brzdění a detekcí chodců nebo kotoučové brzdy na všech čtyřech kolech.

Podle automobilky už dnes dealeři v Česku mají zhruba deset tisíc objednávek, firma chce letos na českém trhu získat objednávky na deset tisíc vozů. Rapid, který skončí, je dlouhodobě na druhém či třetím místě nejprodávanějších modelů na českém trhu.  Škoda s novým modelem míří do kategorie, kde budou hlavními konkurenty Hyundai i30 nebo Kia Ceed.

Tagy Škoda Auto Škoda Scala
20 komentářů