Škoda Transportation zajistí údržbu tramvají pro ostravský dopravní podnik

Opravárenská hala Škoda Ekova. Pramen: Škoda TransportationOpravárenská hala Škoda Ekova. Pramen: Škoda Transportation

Zakázka má hodnotu zhruba půl miliardy a je rozdělena do čtyř částí podle typu tramvají.

Dopravní podnik Ostrava (DPO) a skupina Škoda Transportation uzavřely smlouvu na údržbu tramvají. Zakázka má hodnotu zhruba půl miliardy a je rozdělena do čtyř částí podle typu tramvají. Práce bude provádět ostravská Škoda Ekova v letech 2022 až 2026. Skupina Škoda koupila Ekovu loni v létě od DPO.

„Dlouhodobá zakázka pro dopravní podnik je pro nás velmi důležitým projektem. Kvalita práce lidí z našeho ostravského podniku přispěje k růstu úrovně cestování městskou dopravou a prodlouží životnost opravovaných vozidel,“ uvedl šéf Škody Ekova Miroslav Mareš.

Údržba tramvají je rozdělena do čtyř částí:
Část 1: typ tramvaje Vario LFR
Část 2: typ tramvaje T3 RP
Část 3: typ tramvají LTM 10.08 ASTRA / 01 INEKON 2001 TRIO
Část 4: typ tramvají Vario LF2R / Vario LF2+ / KT8D5.RN1 / Vario LF3/2 / Vario LF3

„Cena zakázky reflektuje navýšení cen průmyslových výrobců za poslední roky. Jsme rádi, že skupina Škoda Transportation potvrdila roli papírového favorita v tomto výběrovém řízení a zvítězila. Spolupráce mezi našimi dvěma podniky může i nadále pokračovat,“ doplnil šéf DPO Daniel Morys.

Ekova je tradiční ostravský podnik, který se v poslední době zaměřuje i na výrobu. Aktuálně zde probíhá výroba nových tramvají Škoda ForCity Smart pro Ostravu. První z celkem 35 kusů již slouží cestujícím.

Tagy dopravní podnik ostrava DPO Škoda Ekova Škoda Transportation
17 komentářů