Škoda Transportation dodá trolejbusy do Sofie za půl miliardy

Trolejbus Škoda 27 Tr v Sofii. Foto: Michal ChrástTrolejbus Škoda 27 Tr v Sofii. Foto: Michal Chrást

Exportní úspěch si v těchto dnech připsala společnost Škoda Electric ze skupiny Škoda Transportation. Firma dodá do Sofie třicet nízkopodlažních

Exportní úspěch si v těchto dnech připsala společnost Škoda Electric ze skupiny Škoda Transportation. Firma dodá do Sofie třicet nízkopodlažních trolejbusů za zhruba 500 milionů korun. Bulharská strana na nákup vozidel využije finance z fondů Evropské unie. Škoda to oznámila v tiskové zprávě.

„Úspěch v Bulharsku potvrzuje, že jsme evropský lídr v oblasti výroby trolejbusů. České trolejbusy dnes jezdí ve zhruba třiceti zemích světa. V poslední době zamířily například do francouzských měst St. Etienne a a Limoges nebo rumunské Kluže,“ říká předseda představenstva a Prezident skupiny Škoda Transportation Petr Brzezina.

Dopravní podnik v Sofii koupí sadu osmnáctimetrových kloubových vozidel typu Škoda 27 Tr s trakčními bateriemi. Díky tomuto pomocnému pohonu mohou trolejbusy jezdit i v místech, kde chybí trolejové vedení. Trolejbusy pojmou až 123 cestujících. Budou vybaveny mimo jiné klimatizací a diagnostickým systémem s dálkovým přenosem dat.

„Na bulharském trhu se nám v posledních letech daří. Do hlavního města Sofie jsme dodali padesát nízkopodlažních kloubových trolejbusů za 700 milionů korun a další vozidla jsou k vidění i v dalších bulharských městech – Burgasu, Varně, Stare Zagoře a Plevenu. Jedná se o velice perspektivní trh, kde vidíme potenciál i na trhu tramvají nebo souprav metra,“ doplnil Zdeněk Majer, člen představenstva a senior viceprezident pro obchod skupiny Škoda Transportation.

Tagy Bulharsko Škoda Electric Sofie trolejbusy
9 komentářů