Škoda poprvé pronikla do Švýcarska, bude řešit ETCS pro firmu na údržbu tratí

Vozidlo údržby. Foto: Speno InternationalVozidlo údržby. Foto: Speno International

Kontrakt počítá s dodávkou ETCS do čtyř vozidel.

Společnost Škoda Group poprvé získala kontrakt v zemi, která bývá velmi často dávána za vzor rozvoje kolejové dopravy. Se švýcarskou společností Speno International, která se zabývá údržbou tratí, uzavřela strategické partnerství. Firma se zaměřuje hlavně na řešení reprofilace železničních tratí a výhybek.

„Tato spolupráce se soustřeďuje na inženýrské a autorizační služby v oblasti systémové integrace při zavádění evropského vlakového zabezpečovacího systému (ETCS) do 15 vozidel společnosti Speno. Tímto novým kontraktem Škoda expanduje do Švýcarska, které je pro skupinu novou zemí,“ uvedla Škoda Group v tiskové zprávě

Kontrakt počítá s instalací ETCS do čtyř vozidel s opcí na dalších patnáct. „Díky nedávné akvizici společnosti The Signalling Company z počátku tohoto roku jsme rozšířili své portfolio o technologii ETCS a odborné znalosti potřebné pro bezproblémovou integraci do vozidel. V době, kdy Evropa přechází na jednotný systém, jsme připraveni využít naše znalosti a zkušenosti a přispět k tomuto zásadnímu rozvoji,“ uvedl Jan Christoph Harder, President Region West and North Škoda Group.

ETCS by se mělo objevit v pěti různých vozidlech údržby. „Hlavní výzva spočívá v zajištění autorizace pro 16 různých zemí, z nichž každá má svůj jedinečný soubor národních technických předpisů (NNTR). Projekt proto začne komplexním posouzením požadavků a analýzou NNTR pro každou zemi,“ uvádí Škoda v tiskové zprávě.

The Signalling Company aktuálně pracuje na instalaci ETCS do 110 lokomotiv pro nákladního dopravce Lineas.

Tagy ETCS Škoda Group Speno International The Signalling Company
16 komentářů