Škoda koupila belgického vývojáře zabezpečovacích systémů The Signalling Company

Ilustrační foto. Pramen: Škoda GroupIlustrační foto. Pramen: Škoda Group

Rozšíření aktivit o vlastní zabezpečovací řešení, zejména ETCS, je podle vedení Škody důležité pro úspěch v západní Evropě.

Krátce po nedávné expanzi do Rakouska oznámila Škoda Group další zahraniční akvizici. V belgické společnosti The Signalling Company, která se zabývá vývojem softwaru a zabezpečovacích systémů pro železnici, získala 93,9 procenta. Zbývající podíl 6,1 procenta zůstává ve vlastnictví dvou jednatelů společnosti, Stanislase Pinteho a Frederica Du Jardina.

„Společnost The Signalling Company navrhuje špičkový bezpečnostní software třídy 4, který je plně kompatibilní se současným standardem evropského vlakového zabezpečovacího systému (ETCS) a je použitelný i v oblasti autonomní mobility,“ uvedla dnes Škoda.

Rozšíření aktivit o vlastní zabezpečovací řešení, zejména ETCS, je podle vedení Škody důležité pro úspěch na evropských trzích, především v západní Evropě. Má zvýšit konkurenceschopnost vůči velkým evropským výrobcům vlaků.

„Tento sektor má velký potenciál a my se těšíme na vývoj nových řešení, která umožní zvýšení bezpečnosti, efektivity a udržitelnosti železniční dopravy,“ řekl šéf Škody Group Didier Pfleger.

Začleněním společnosti s 38 zaměstnanci do skupiny vznikne v rámci Škoda Group nová obchodní jednotka „Signalling“. Jejího vedení se ujme Stanislas Pinte, který se stal viceprezidentem Škoda Group pro Signalling.

The Signalling Company aktuálně například vybavuje 110 lokomotiv systémem ETCS pro jednoho z největších nákladních dopravců, společnost Lineas.

Tagy Belgie Škoda Group The Signalling Company
10 komentářů