Škoda Group vybaví trakční výzbrojí 112 trolejbusů pro Janov

Trolejbus Solaris Trollino 18, ilustrační foto. Pramen: Škoda GroupTrolejbus Solaris Trollino 18, ilustrační foto. Pramen: Škoda Group

Škoda vedle výroby a instalace trakční výzbroje zajistí i testování vozidel. To bude probíhat nejdříve v ulicích Plzně.

Tuzemská strojírenská skupina Škoda Group získala jednu ze svých největších trolejbusových zakázek. Kompletní trakční výzbrojí vybaví 112 kloubových trolejbusů pro italský Janov. Jako subdodavatele si Škodu vybrala společnost Solaris Bus & Coach, která zajistí karoserie.

Škoda vedle výroby a instalace trakční výzbroje zajistí i testování vozidel. To bude probíhat nejdříve v ulicích Plzně, následně se zkušební jízdy přesunou do Janova. Kompletní trolejbusy budou do italského přístavního města dodávány postupně od září 2024 do konce roku 2025.

„Ve Škoda Group jsme hrdí na to, že můžeme být součástí jednoho z největších trolejbusových projektů. Je to projev důvěry, kterou naši partneři vkládají do technologických znalostí a výrobních schopností naší skupiny,“ uvedl předseda představenstva dceřiné Škody Electric Karel Majer.

Rekordní trolejbusová zakázka pro Solaris. Dodá 112 vozidel do Janova

Součástí trakční výzbroje pro janovské trolejbusy budou také baterie o kapacitě 81 kWh, které umožní provoz vozidel mimo trakční vedení. Balíček zahrnuje také automatické sběrače elektrického proudu či diagnostiku.

Montáž trakční výzbroje bude probíhat ve výrobním závodě Škody v Plzni Doudlevcích. Škoda bude provádět i následný servis.

Tagy Škoda Electric Škoda Group Solaris trolejbusy pro Janov
20 komentářů