Škoda Electric dodala devět kloubových trolejbusů do Ústí nad Labem

Trolejbus 27Tr v Ústí nad Labem. Pramen: FB Dopravního podniku ÚnLTrolejbus 27Tr v Ústí nad Labem. Pramen: FB Dopravního podniku ÚnL

Městskou dopravu v Ústí nad Labem posílila flotila nových trolejbusů ze Škody Electric. Plzeňská firma dodala tamnímu dopravnímu podniku devět

Městskou dopravu v Ústí nad Labem posílila flotila nových trolejbusů ze Škody Electric. Plzeňská firma dodala tamnímu dopravnímu podniku devět kloubových vozidel v celkové hodnotě více než 150 milionů korun. Slavnostní představení nových trolejbusů se bude konat ve čtvrtek 30. ledna na Mírovém náměstí.

„Účast na zahájení slavnostního představení přislíbil předseda vlády Andrej Babiš, ministr životního prostředí Richard Brabec a primátor statutárního města Ústí nad Labem Petr Nedvědický,“ napsal ústecký dopravní podnik na svou facebookovou stránku.

Dodané trolejbusy Škoda 27 Tr mají karoserii od Solarisu a jsou vybaveny bateriemi. Budou moci jezdit i na tratích bez trolejí, v režimu elektrobusu ujedou až pět kilometrů. „Tohle řešení je u dopravních podniků stále oblíbenější. Díky bateriovému pohonu může dopravce trolejbusem snadno obsloužit trasy mimo tradiční linky,“ uvedl obchodní manažer Škody Electric Radek Kapr.

Vozy jsou vybaveny kamerovým systémem, klimatizací, USB zásuvkami a takzvaným kneelingem, kdy se v zastávce trolejbus nakloní k hraně nástupiště či chodníku a tím usnadní nástup a výstup cestujících.

Škoda Electric dodala trolejbusy do Ústí nad Labem naposledy v roce 2015, tehdy šlo o 26 vozidel.

Tagy Dopravní podnik města Ústí nad Labem Škoda Electric trolejbus 27Tr
38 komentářů