Škoda Auto zahájila výrobu nové Octavie, bude dražší

Sériová výroba nové generace vozu Škoda Octavia. Foto: Škoda AutoSériová výroba nové generace vozu Škoda Octavia. Foto: Škoda Auto

Automobilka Škoda Auto dnes zahájila sériovou výrobu nové generace nejprodávanějšího českého auta. Nová Octavia se bude zatím vyrábět tempem 1150

Automobilka Škoda Auto dnes zahájila sériovou výrobu nové generace nejprodávanějšího českého auta. Nová Octavia se bude zatím vyrábět tempem 1150 vozů za den. Automobilka současně zveřejnila její nový ceník, ten počítá s mírným zdražením.

Výroba čtvrté generace začala v Mladé Boleslavi. „Otevíráme další kapitolu působivé a úspěšné historie ikony naší značky. Výrazně jsme investovali do přestavby výrobní linky, abychom přesně k 60. výročí tohoto modelu mohli vyrábět jeho nejlepší verzi všech dob,“ řekl člen představenstva zodpovědný za výrobu Michael Oeljeklaus.

Nová Octavia sjíždí z výrobní linky haly M13 v hlavním závodě Škoda Auto v Mladé Boleslavi, kde začala výroba první novodobé generace tohoto modelu. Nově firma zapojí více do výroby roboty.

Automobilka současně dnes zveřejnila nový ceník. Cena nové generace začne u liftbacku na 456 900 Kč, což je o 6 tisíc korun více než z stávající generace. K objednání jsou ale zatím jen verze combi s větší výbavou za 636 900 Kč. Automobilka slibuje, že první vozy v základním provedení dorazí k zákazníkům koncem prvního pololetí příštího roku.

S více než 6,5 miliony vyrobenými vozy je Octavia nejúspěšnějším modelem českého automobilového průmyslu. Pro Škodu je Octavia klíčovým modelem, tvoří přes třicet procent prodejů, je nejprodávanějším autem v řadě evropských zemích. Oproti stávající verzi je větší a prostornější. Na jaké ceně bude nová generace octavií začínat není jasné, automobilka ceník zveřejní na konci listopadu.

Premiéra další generace přichází v době oslav výročí 60 let od zahájení výroby tohoto modelu v roce 1959, jehož produkce byla obnovena v roce 1996. V současné době je Octavia nejprodávanějším vozem v České republice, Rakousku, Švýcarsku, Finsku, Maďarsku, Polsku, Srbsku a v Bělorusku.

Tagy Škoda Auto Škoda Octavia
7 komentářů