Skanska v Brně dokončila opravu výjezdu z Královopolského tunelu, dostal tichý asfalt

Oprava výjezdu z Královopolského tunelu. Foto: SkanskaOprava výjezdu z Královopolského tunelu. Foto: Skanska

Speciální povrch má snížit hlučnost až o šest decibelů.

Řidiči v Brně na části Velkého městského okruhu mohou po třech týdnech omezení využívat nově opravený sjezd z Královopolského tunelu ve směru od Svitav. Oprava skončila o týden dříve, její součástí je položení tichého asfaltu.

Speciální povrch má snížit hlučnost o 3-6 decibelů. Jde o jedno z dalších protihlukových opatření v celé stavbě. Skanska opravený úsek předala proti plánu o týden dříve. Úpravy vyšly na necelých sedm milionů.

Takzvaný tichý asfalt je speciálně navržená směs, se kterou jsou bohaté zkušenosti ze Skandinávie i západní Evropy a postupně se prosazuje i v Česku. „Nízkohlučné asfalty se používají v zastavěných oblastech, s požadavky na jeho využití se setkáváme ze strany státu i měst stále častěji. Vrstva je méně stlačitelná a pokládka vyžaduje extrémní důraz na kvalitu,“ říká popsal hlavní stavbyvedoucí Martin Chodil ze Skanska.

Stavba byla rozdělena do 3 etap, práce proběhly za částečných uzavírek. Oproti původnímu termínu do konce května se podařilo zprovoznit stavbu do předčasného užívání již 24. května.

Oprava výjezdu z Královopolského tunelu. Foto: SkanskaOprava výjezdu z Královopolského tunelu. Foto: SkanskaOprava výjezdu z Královopolského tunelu. Foto: SkanskaOprava výjezdu z Královopolského tunelu. Foto: SkanskaOprava výjezdu z Královopolského tunelu. Foto: Skanska
Tagy brno I/42 I/42 VMO Královopolský tunel Ředitelství silnic a dálnic ŘSD Skanska VMO Brno
7 komentářů