Silnici podél Jizery čeká další oprava, na řadu přijde úsek mezi Rokytnicí a Jabloncem

Silnice I/14 u Rokytnice nad Jizerou. Foto: Google Street ViewSilnice I/14 u Rokytnice nad Jizerou. Foto: Google Street View

Řidiče čeká nové omezení letos i přímo v Rokytnici.

Řidiče na silnici I/14 v Libereckém kraji čeká kromě již pokračující opravy v úseku Vojtěšice – Mladkov od letošního roku další omezení s kyvadlovým úsekem. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) začalo vybírat zhotovitele opravy silnice podél Jizery v úseku mezi Rokytnicí nad Jizerou a Jabloncem nad Jizerou.

Soutěž vypsalo ŘSD na profilu zadavatele, odhadovaná cena je 54 milionů korun. Oprava potrvá nejméně dvě stavební sezóny. Jde o poslední úsek silnice podél Jizery, kde ještě neproběhla kompletní oprava, pouze v části.

„Dojde k opravě zdí a odvodnění a opravě vozovky. Zejména opěrné zdi jsou v nevyhovujícím stavu,“ řekl ředitel liberecké správy ŘSD Jan Wohlmuth. Dojde rovněž k rozšíření vozovky v prostoru odbočky k rokytnickému nádraží, aby zde mohlo dojít k vybudování autobusové zastávky.

Dvě velká omezení na silnicích podél Jizery. Startuje další etapa u Poniklé, začne oprava krajské silnice

Nejde o jediné omezení v této oblasti. Kromě úseku Vojtěšice – Mladkov letos začnou výrazněji práce na opravě průtahu Rokytnicí nad Jizerou, což je společná akce města a Libereckého kraje. Kraj rovněž začne s opravou silnice podél Jizery do Semil.

Tagy I/14 Ředitelství silnic a dálnic Rokytnice nad Jizerou - Jablonec nad Jizerou ŘSD
5 komentářů